Malzemeler:
Sosu için:
Yapılışı:
Tavaya sıvıyağı alalım üzerine yemeklik doğradığımız soğanı ilave edelim kavuralım. Kıymayı soğanın üzerine alalım suyunu salıp çekene kadar pişirelim tuz ve karabiberini ayarlayıp ocaktan alalım. Ayrı bir tavaya rendelediğimiz havucu alalım ve soteleyelim. Karıştırma kabına peniri alalım üzerine, ince doğradığımız maydanozu ilave edelim ve iyice karıştıralım.
2 tane yufkayı üstüste getirelim, ortadan ikiye bölelim, ve bu böldüğümüz yufkaların içine hazırladığımız harctan yeteri kadar koyalım rulo yapalım.
Ayrı bir kapta, süt, yumurta ve sıvıyağı çırpalım. Bu sosu ayırdığımız bütün yufkanın üzerine sürelim, rulo hazırladığımız yufkaları düzgün bir şekilde yerleştirip saralım. Büyük bir rulo meydana gelecek, bıcak yardımı ile 4 cm kalınlığında kesip yağlanmış fırın kabına alalım. 180 dercelik ısıda pişirelim.
Henüz resmini çekmeye fırsatım olmadı, olmasını beklediğimiz görüntü bu. İki farklı şekilde oluyor ikincisinin de tarifini vereceğim.
AFİYET OLSUN, KİLO OLMASIN!:)
Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri
© Copyright - 2022 Mutfağımız | mutfagimiz.com
Tüm Hakları Saklıdır - 2020